Art Vocal Ensemble

II Seminari de Cant Coral

 

Marco Antonio García de Paz

És titulat superior en Violí i Música de Cambra pel Conservatori Superior de Música del Principat d'Astúries i en Direcció pel Centre Superior de Música del País Basc, «Musikene». Actualment desenvolupa el seu treball com a docent al Conservatori Superior de Música del Principat d'Astúries, «CONSMUPA», on ensenya música de cambra, cor i tècniques de direcció. Com a violinista, ha col·laborat assíduament amb nombroses orquestres simfòniques professionals. Ha estat guardonat amb el Premi Fi de Carrera «Ángel Muñiz Toca», Premi de l’Ajuntament d’Oviedo, i el Primer Premi en el Certamen «Jóvenes Solistas del Principado de Asturias».

Posseeix igualment una sòlida formació coral. Es va iniciar en la música a l’Escolania de Covadonga (Astúries), prosseguint els seus estudis a la «Schola Cantorum» de la Catedral de Lleó i formant-se com a director coral als cursos de la Federació del País Basc amb el mestre J. Duijck. Ha completat els seus estudis de direcció coral amb G. Baltes al Centre Superior de Música del País Basc, «Musikene». Altres personalitats fonamentals en la seva formació han estat J. Busto o P. Phillips, entre d'altres.

És director-fundador del cor «El León de Oro» de Luanco (LDO) des de fa gairebé dues dècades, amb el qual ha actuat per tot l’Estat espanyol i en països com França, el Marroc, Itàlia, Suècia, Eslovènia, Bulgària, Bèlgica, Anglaterra o USA. Ha aconseguit nombrosos premis en importants certàmens com Avilés, Sant Vicente de la Barquera, Ejea de los Caballeros, Cocentaina, Torrevieja, Múrcia, Novelda, Oviedo, Zumárraga, Varna, Tolosa, Maasmechelen, Arezzo, Maribor o Londres. S'ha proclamat en dues ocasions guanyador del «Gran Premio Nacional de Canto Coral», en les seves edicions de 2003 i 2006. Col·labora assíduament amb figures tan destacades com Peter Phillips i els «Tallis Scholars».

És freqüentment reclamat per dirigir cors per tot Espanya i Europa, realitzar tallers, cursos i seminaris formatius sobre cant coral i directors, així com per formar part en jurats de certàmens corals nacionals i internacionals. Com a director, va rebre el premi al millor director al XXVIII Concurs Coral Internacional «Prof. Georgi Dimitrov », celebrat a Varna (Bulgària) en 2005 i en el IX Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen - Maasmechelen (Bèlgica) el 2007. Se li ha concedit el 2008 el Premi anual de la Federación Coral Asturiana (Axuntábense), per la seva contribució a l'art coral. Destaca també la distinció «Asturiano del Mes» de març de 2009 del diari «Diari de Girona». Ha rebut el premi «Serondaya» a la innovació cultural el 2014 pel projecte «LDO». És membre del comitè tècnic del «Gran Premio Nacional de Canto Coral» i director dels Cursos de Direcció Coral del Principat d'Astúries.

A l'octubre de 2015 va ser convidat a dirigir al Coro de Radio Televisión Española en un concert al Teatro Monumental de Madrid, sent aquest concert retransmès en directe per Radio Clásica de Radio Nacional de España.

En la temporada 17/18 debutà amb altres cors professionals com el Coro de la Comunidad de Madrid (ORCAM) i el Coro Nacional de España (CNE).