Producció 14

 

RECORREGUT HISTÒRIC PER LA MÚSICA VOCAL II. Visions del passat des del present: segles XVI i XX

Gènere: música coral a capella

En aquest segon itinerari vocal que presenta Art Vocal Ensemble, pretenem retrobar-nos amb l’essència de la música vocal des d’una nova perspectiva respecte a la primera entrega. En aquest cas presentem obres vocals representatives de dues èpoques molt distants en el temps, Renaixement vs. Segle XX, emperò amb una clara connexió intrínseca. La polifonia renaixentista esdevingué referent pel que fa a l’evolució estilística de la música occidental i es desenvolupà al llarg d’un període que hom podria catalogar com a època daurada del gènere vocal. Quatre segles després ens trobem amb una clara efervescència del gènere vocal a capella, amb una remarcable evolució quant a colors i textures emperò amb la visió del passat sempre present.

A partir d’aquest programa, eclèctic emperò rigorós amb els contextos històrics esmentats, Art Vocal Ensemble s’apropa a l’oient a partir d’una selecció acurada de peces que reflecteix l’evolució sonora i estètica entre ambdós períodes. Essent l’element vocal el nexe comú de totes les produccions d’Art Vocal Ensemble, amb aquesta programa ens retrobem de nou amb la base del nostre projecte.

Cal fer esment al caràcter didàctic d’aquesta producció, que comptarà amb la presència de la filòloga i melòmana Sabela Oliver. Com a narradora i autora dels textos establirà un fil argumental entre les distintes obres i contextos històrics des d’una perspectiva personal emperò rigorosa.

 

 

 

PRESENTACIÓ: Sabela Oliver, filòloga.

MÚSICS:

Lluís Segura percussió,

Magdalena Tugores pianista.

Llorenç Gelabert, direcció musical

 

Programa

Riu Riu Chiu Cançoner Uppsala

La Guerra Mateu Fletxa El Vell (1481-1553)

If ye love me Thomas Tallis (1505-1585)

La Negrina Mateu Fletxa El Vell (1481-1553)

Cantate Domino Claudio Monteverdi (1567-1643)

Gloria Knut Nystedt (1915-2014)

Sant Llorenç Baltasar Bibiloni (1936- )

Lullaby Daniel Elder (1986- )

Sagastipean Javier Busto (1959- )

Just one of those things Cole Porter (1891-1964) Arr. Jay Althouse