Producció 6

 

COSÌ FAN TUTTE – W.A. Mozart

Un dels objectius d’Art Vocal Ensemble és donar a conèixer l’òpera i la música escènica en general al públic de les nostres Illes. Fent-ho a partir de produccions que comptin amb músics i artistes de la nostra terra, alguns de reconeguda trajectòria i altres de nova fornada. Per això duim a terme una tasca de recerca d’obres poc interpretades i alhora atractives per a l’oient. Generalment ens decantem per produccions de gènere còmic i de petit format, tot adaptant-les a trets o aspectes concrets de la nostra realitat. El caràcter còmic de l’obra, així com la combinació de parts cantades i parlades, fa que sigui de fàcil assimilació i potenciï el gust del gran públic envers el teatre i l´òpera.

Decantant-nos habitualment per obres de gènere còmic (òpera buffa, opereta, singspiel...), proposem, en aquesta ocasió, una versió adaptada de l’òpera buffa Così fan tutte de W. A. Mozart, estrenada al Burgtheater de Viena l'any 1790. L’obra, possiblement la més enigmàtica i fins i tot difícil de l’autor, no compte amb un personatge central carismàtic i aglutinador com pugui ser el cas de Don Giovanni; ni té el caràcter revolucionari, optimista i vital de Le Nozze di Figaro. Més bé, pel caràcter sentimental i moralment ambigu del quartet d’enamorats, fa que cap d’ells acabi fent-se còmplice i amic de l’espectador. Les dues parelles d’enamorats són titelles en mans de Don Alfonso, titelles que entre àries precioses i duets, expressen l’amor, la gelosia, la venjança, l’ira, la por o l’esperança embolcallats d’una música genial.

La versió d’Art Vocal Ensemble que presentem avui, modernitzada, ens trasllada a l’Amèrica dels anys 20 del segle passat i ens situa a la ciutat de Nova York, concretament al famós Cotton Club del barri de Harlem, i ens introdueix dins aquesta barreja de complicades relacions amoroses tractades amb fina ironia... Potser, després de tot plegat ... Così fan tutti??

 

 

AUTOR: W.A. Mozart

LLIBRET: Lorenzo Da Ponte

VERSIÓ: Art Vocal Ensemble

ADAPTACIÓ TEXTES: Jaume Roca

VESTUARI: Maria F. Cortés, Lola Rosselló i Romina Colotto

ESCENOGRAFIA: Romina Colotto i Lola Rosselló

MAQUILLATGE: Olga Miralles

IL·LUMINACIÓ: Pere Fiol

EQUIP DE PRODUCCIÓ:

Maria F. Cortés, Jaume Roca i Llorenç Gelabert

REPARTIMENT:

Silvia Fluixà (Fiordiligi)

Pere Joan Costa (Guglielmo)

Sofía Domenech (Dorabella)

Jaume Roca (Ferrando)

Fanny Marí (Despina)

Àlvar Servera (Don Alfonso).

FIGURANTS:

Victòria Jaume, Jessica Laura Hanley,

Joan Carles Piñero, Julián Díaz

MÚSICS: Svitlana Bens (Piano), Pere Sansó (Flauta travessera)

DIRECCIÓ ESCÈNICA: Romina Colotto

DIRECCIÓ MUSICAL: Llorenç Gelabert